site map: home | company | support | FAQ
bar

FAQ | Συχνές Ερωτήσεις

Τι χρειάζεται να κάνω ή να ξέρω εγώ για την κατασκευή ενός site για την επιχείρηση μου;

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε σαν πρώτο βήμα είναι να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας. Στη συνέχεια να μας δώσετε μια εικόνα του τι ζητάτε και του τι προσφέρετε. Αφού μελετήσουμε και αναλύσουμε τις ανάγκες της επιχείρησης σας σάς προτείνουμε εναλλακτικές λύσεις και ιδέες, και αφού βρούμε αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο ξεκινάμε την διαδικασία σχεδιασμού και υλοποίησης όπου και θα σας κρατάμε συνεχώς ενήμερο για την πορεία κατασκευής του site σας.

Τι σημαίνει web hosting ή φιλοξενία ιστοσελίδας με την Net Media;

Η ιστοσελίδα σας για να είναι προσβάσιμη από τους χρήστες του Internet πρέπει να φιλοξενείται σε έναν υπολογιστή- διακομιστή (WEB SERVER) ο οποίος είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο 24 ώρες/24ωρο με απεριόριστη ταχύτητα πρόσβασης ώστε να "αντέχει" μεγάλο αριθμό χρηστών ταυτόχρονα. Οι servers μας είναι Windows 2003 & Linux.

Γιατί χρειάζομαι φιλοξενία ιστοσελίδας;

Η ιστοσελίδα σας δικαιούται μια θέση στον παγκόσμιο ιστό με άμεση και συνεχή σύνδεση στο INTERNET 24 ώρες/24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Όλα τα στοιχεία και οι εικόνες για την σωστή απεικόνιση και την εμφάνιση της ιστοσελίδας πρέπει να είναι απόλυτα προσιτά και συμβατά στους υπολογιστές όλων των χρηστών. Μέσω του διαδικτύου, μπορούν να γίνουν αλλαγές όποτε θεωρηθεί απαραίτητο την Net Media, ενώ ο δικός σας υπολογιστής θα βρίσκεται στο γραφείο σας.

Τι είναι το Domain Name, μπορείτε εσείς να μου βρείτε ένα Domain Name;

Domain Name είναι η "διεύθυνση" της ιστοτόπου σας στο INTERNET. Ο κάθε ιστότοπος σ' ολόκληρο τον κόσμο έχει μια και μοναδική "διεύθυνση" ( μοναδικό domain name). Όταν ένας χρήστης γράφει μια συγκεκριμένη διεύθυνση στο web browser αυτόματα εμφανίζεται ο ιστότοπος που αντιπροσωπεύει. Π.χ. το domain name της Net Media Internet Solutions & Services είναι ''www.netmedia.gr ή www.netmi.com'' . Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε .gr, .eu, .com, .org, .net, edu, Κλπ. Αφού λοιπόν αποφασίσετε ποιό Domain Name θέλετε, μπορείτε να κάνετε τ ην παραγγελία για το πακέτο φιλοξενίας & προώθησης που θέλετε και εμείς θα προχωρήσουμε στην καταχώρηση του ονόματος που σας ενδιαφέρει.

Μπορώ να κάνω ο ίδιος την φιλοξενία της σελίδας μου;

Φυσικά και μπορείτε να κάνετε ο ίδιος Web site hosting αλλά θα χρειαστείτε το δικό σας δίκτυο - data center που στοιχίζει περίπου 44.000 ευρώ ενώ για συντήρηση περίπου 1.000 ευρώ/μήνα.

Ποιο πακέτο φιλοξενίας & προώθησης είναι το καλύτερο για μένα;

Όλα εξαρτώνται από την τεχνολογία που χρησιμοποιεί η σελίδα σας. Εάν για παράδειγμα περιέχει πολλά γραφικά, scripts κ.λ.π. και η επισκεψιμότητά της είναι ιδιαίτερα αυξημένη, τότε λάβετε υπόψιν σας ότι θα είναι "βαρύτερη", καταλαμβάνει δηλαδή περισσότερο χώρο στο server. Η ταχύτητα πρόσβασης και οι σύγχρονες επαγγελματικές τεχνικές, καθιστούν τα πακέτα φιλοξενίας μας κατάλληλα για κάθε εξειδικευμένη εφαρμογή της ιστοσελίδας σας.

Μπορεί η ιστοσελίδα μου να είναι προσβάσιμη διεθνώς με ή χωρίς www;

Η πρόσβαση στη σελίδα σας μπορεί να γίνει με ή χωρίς "www" μπροστά από το domain name. Παράδειγμα με http://www.netmi.com ή http://netmi.com

Πότε αρχίζει ο σχεδιασμός;

Πριν αρχίσει η υλοποίηση του έργου πρέπει να μας παραδώσετε όλο το υλικό δηλαδή κείμενα, εικόνες και ότι άλλο θα περιλαμβάνεται στο web site σας. Ο σχεδιασμός δεν θα ξεκινήσει μέχρι να λάβουμε όλο το υλικό.

Πώς θα δείτε για πρώτη φορά το site σας;

Θα σας δοθεί μια προσωρινή ηλεκτρονική διεύθυνση στην οποία θα μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη του web site σας. Στην αρχή θα ετοιμάσουμε μια αντιπροσωπευτική σελίδα του site σας. Πάνω σε αυτή θα κάνουμε όποιες περαιτέρω αλλαγές χρειαστούν αφού την ελέγξετε. Κατόπιν θα σας παρουσιάσουμε τη τροποποιημένη σελίδα και μετά θα αρχίσουμε την κατασκευή και των άλλων σελίδων του web site σας.

Η φιλοξενία περιλαμβάνεται στην τιμή του σχεδιασμού;

Όχι. Η φιλοξενία στην Net Media είναι αλληλένδετη με την προώθηση και συμπεριλαμβάνεται σε όλα τα πακέτα προώθησης. Η Τιμή του σχεδιασμού αφορά αποκλειστικά το δημιουργικό σκέλος της κατασκευής του web site. Ο account manager σας θα προτείνει το καλύτερο για τις δικές σας ξεχωριστές ανάγκες.

Που μπορώ να βρώ πληροφοριες σχετικα με τον e-mail λογαριασμο μου;

H Net Media δημιούγησε για τους πελάτες της έναν step by step e-mail wizard για αυτόν ακριβώς το λόγο.

Τι είναι το Net Media Park;

To Net Media Park είναι το directory των εγγεγραμμένων πελατών της εταιρείας, στο οποίο προβάλλονται χωρισμένοι σε κατηγορίες ανάλογα με τα προϊόντα τους και τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Αυτό το site το προωθούμε συνεχώς στο Internet με 20.000 email το μήνα (εκτός από Αύγουστο) και αποτελεί ένα χρήσιμο οδηγό ελληνικών site που ο κάθε χρήστης μπαίνει, βλέπει και ενημερώνεται ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του.